Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hrdý Budžes

10. 4. 2008 11:55
Jeste dodatek

Co se tyka informovani o celem konfliktu pri rozpadu Jugoslavie, jehoz odtrzeni Kosova je nepochybne jedna z etap a da panbu ze posledni pred znovusjednocenim teritoria vstupem do EU, tak ani tam si nepamatuju ze by alespon zpocatku panovala nejaka antisrbska fronta - prvni rok dva tri se media omezovala na proste zpravodajstvi, zlom v nestrannosti nastal podle mne az po masakrech v BaH a pri oblehani Sarajeva, kdyz se OSN pokouselo dojednat opakovane primeri a stanovit nejakz prijatelny kompromis a Mladic na to zvysoka kaslal. Pro mne neutralita skoncila v okamziku kdy jeho bojuvky posbiraly pozorovatele OSN vcetne obcanu CR a pripoutali je naramkama ke svym bunkrum a zabery poslali do celeho sveta, aby je ochranili pred pripadnymi leteckymi utoky na vynuceni primeri a dohod. Tim se postavili na uroven teroristu, cili v nejhorsim pripade na uroven tech obecne tolik povrhovanych Albancu.

0 0
možnosti

Vikina

9. 4. 2008 20:59
Jugoška 2

Každý, kdo jen trochu sledoval vývoj na Balkáně v 90. letech, musel být při troše přemýšlení zaskočen jednostranným hodnocením médií a neschopností Západu zakročit. Nebyla to však neschopnost, byl to záměr. Vždyť rozdrobené státečky jsou tak snadnou kořistí, zatímco jednotný ekonomicky silný stát by se i silným nadnárodním korporacím mohl zadrhnout v krku. Proto ta prezentace Srbů jako jakýchsi nacistů Balkánů, byť jim k tomu scházela bible typu Mein Kampf a byť si nikde nenárokovali Lebensraum na úkor jiných národů. Proto také na druhé straně naprosté mlčení o zvěrstvech ostatních a dokonce i o skutečnosti, že muslimům pomáhali příslušníci arabských států. Vrcholem pokrytectví je tzv. Mezinárodní soud v Haagu, kde se vážení soudci propůjčil k hanebné frašce a prokázali tak, že žádné mezinárodní právo neexistuje. Jak už ostatně říkal starý Áda, pravdu mají jen vítězové. Člověk si pak maně klade otázku, jak to asi bylo s tím slavným Norimberským procesem

0 0
možnosti

kion1

9. 4. 2008 21:00
Re: Jugoška 2

R^[>-]!

0 0
možnosti

Vikina

9. 4. 2008 20:45
Jugoška 1

Po přečtení všech těch příspěvků nemohu než konstatovat, že mnohým zde uniká to podstatné, totiž Západem úmyslně vyprovokovaný a řízený rozpad celé Jugošky, která jediná se vymykala kontrolovanému "zhroucení" komunismu ve východní Evropě. Lidé v Jug. neměli důvod se odtrhávat (stejně jako Slováci od nás), ale protože lidi jsou vždy jen stádo tupců, stačí pár ničemů, aby vyprovokovali národnostní zášť a pak už jen následují jinak nepochopitelná zvěrstva, kdy si dlouholetí dobří sousedé navzájem podřezávají krky, zatímco národovci si mnou ruce. Kdyby Západ měl skutečně zájem na míru na Balkáně, mohl snadno válce zabránit, stačilo jen trochu skřípnout Tjudjama, Izetbedkoviče i Miloševiče. Místo toho Německo a další státy okamžitě uznaly odtrhnuté Slovinsko a Chorvarsko a dále spokojeně sledovaly vývoj v Bosně a následně Kosovu (kde vyzbrojovaly zločince primitivního národa, který tak rád mluví o právu, sebeurčení apod., ale jen pro sebe - ty ostatní má naopak právo vyvraždit).

0 0
možnosti

Hrdý Budžes

9. 4. 2008 22:14
Zapadem rizeny rozpad YU

Rovnou napiste ze to bylo spiknuti NWO, Iluminatu a Yidu, vubec se nezinyrujte ze o tom prd vite, ale o to vic kvicite.

Zkuste si neco nastudovat, pobavit se s tamnima lidma a nejenom s Doleckem a Foldynou, zkuste taky nejakeho Chorvata a Bosnaka, aspon v ramci elementarniho pokusu o vyvazeny pohled.

http://www.respekt.cz/clanek.php?fIDCLANKU=2012&fIDROCNIKU=2007&f_search_text=nemysliteln%E1

0 0
možnosti

Crossfire

9. 4. 2008 20:28
Kdo se v tom všem vyzná?

Balkán byl a část Balkánu je plný křivd mezi Srby, Chorvaty, Albánci, křesťany, muslimy a kdovíkoho ještě...

Když se do sebe pustí, tak v tom krvavém klubku se nemůže nikdo vyznat.

Potom politici musí dát na experty a jejich mínění a doufat, že rozhodují ti praví...

Nedělat nic a jentak přihlížet na krvavou řezničinu na dvorku Evropy by pro celý kontinent bylo ponižující, zaplať pámbůh za tu vojenskou intervenci.

0 0
možnosti

mysak_25

9. 4. 2008 20:33
Re: Kdo se v tom všem vyzná?

Jenomze intervence byla neuspesna,a spatne naplanovana,viz. pogrom Albancu na Srby za prihlizeni jednotek KFOR.Uspesna byla tak akorat pro Albance.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

9. 4. 2008 18:46
Jsou chvíle,

kdy nejkrutější a nejhorší řešení  je nedělat nic.

0 0
možnosti

Karel2002

9. 4. 2008 18:43
Zábavné je, jak ten soud v Haagu

teď prohlásil za "nevinného" toho kosovského Albánce, který mučil a vraždil nejen Srby, ale i Albánce. Přišlo plno svědků, ale soud je vyslechl a obžalovaného osvobodil. Proti Miloševičovi nenašli jediný důkaz o jeho vině, ale museli udržovat proces až do jeho smrti.

0 0
možnosti

mysak_25

9. 4. 2008 18:26
Diky

Dekuji vsem za zajimave nazory a podnety,urcite jsem si zase neco odnesl. Me ostre vypady neberte vazne,snazim se jen vyprovokovat k vetsi argumentaci. Hezky vecer !;-)

0 0
možnosti

Todd Berrttuzzi

9. 4. 2008 18:12
Zeměkoule je plná

mírumílovných Ahmadínedžádů , Castrů , Bin Ladinů , Mugabů , Husajnů , Umarů Mulů , Miloševičů , Karadžičů......... a všechný tyto světce chtějí ( chtěly ) fašistické USA zničit.  :-P

0 0
možnosti

mysak_25

9. 4. 2008 18:18
Re: Zeměkoule je plná

Ale ne,o to tady vubec nebezi a uz vubec nejde o zastani diktatoru a Milosevice. O to vubec nebezi,ale to myslim lze pochopit.

0 0
možnosti

kion1

9. 4. 2008 16:51
Volič Národní strany

R^[>-]

0 0
možnosti

H. Mlet

9. 4. 2008 16:48
to je k ničemu

Takovýhle článek je k ničemu - protože začíná až za půlkou děje.

A protože zcela zamlčuje události, které bombardování předcházely! A to zrovna události, které neměly v Evropě od konce 2. světové války obdoby - to jest plánované masové vyvražďování civilního obyvatelstva a téměř milion lidí na útěku, před kterým nedokázala ochránit ani přítomnost "mírových sil".

Takže bych takový bych označil za demagogii.

Bez pardonu.

0 0
možnosti

mysak_25

9. 4. 2008 16:52
Re: to je k ničemu

Stejna demagogie je tedy i vas prispevek,vicemene jsem i nekolikrat rekl,proc jsem tak postupoval. A jelikoz mi je jasne,ze vicemene nedosstatek informaci-bezvyznamna konverzace.

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3209x
Budu psát o věcech co mi vadí...

Lidé, kteří jsou opravdu velmi divní se mohou dostat do významných pozic a mohou mít i značný vliv na dějiny.


G. W. Bush