4 000 000 euro pro koho?

Půl miliardy eur. To je částka, kterou Evropská unie slíbila Kosovu. Češi přidají čtyři miliony. Peníze mají jihosrbské provincii pomoci zbavit se statusu jedné z nejchudších oblastí Evropy.

Ano,i my věnujeme peníze zemi,již vládnou zločinci ,zemi ve které se dosud beztretně ničily středověké památky . Podpoříme zemi,kde se vyháněli celé rodiny ze svých domovů. Majetkové knihy byli zničeny ,takže "privatizace" po Albánsku byla nejspíš dokončena.

Simo Spasič, představitel Svazu rodin kosovských Srbů zmizelých beze stop, se několikrát setkal s paní Ponteovou a předal jí důkazy o únosech a likvidaci kosovských Srbů v koncentrácích. Avšak dokonce i po tom, co v roce 2003 žalobkyně navštívila místo těchto zločinů v městečku Burel na severu Albánie a byla v domě, kde se uskutečňovalo odnímání orgánů, přesto nebyla ochotna začít s trestním stíháním, i když podle jejího osobního doznání, tam byly nalezeny stopy krve a lékařské nástroje a zařízení.

...mnohé srbské organizace se pokoušely od Haagského tribunálu dosáhnout vyšetřování Albánců v Kosovu a předali tribunálu podrobné mapy s místy, kde byly pohřbeny oběti a označena místa koncentráků na území jak Kosova, tak i severní Albánie. Dodávali svědectví o těchto krutých pokusech a případy likvidace mírumilovných civilistů, a to jak dětí tak i dokonce těhotných žen, se kterými bylo zacházeno s mimořádnou krutostí.

Všechny takové pokusy byly již v zárodku potlačeny a ani jeden z těchto faktů nebyl vyšetřován. Sama Ponteová ve se přiznala, že vyšetřování válečných zločinců je v současnosti především mimořádně zpolitizovaná záležitost. Kdyby se o zločinech Albánců obecně vědělo, pak by o žádné nezávislosti Kosova nemohlo být ani řeči. Ne náhodou spatřila kniha del Ponteové světlo světa až nyní, až po vyhlášení samostatnosti Kosova.

....tento krvavý byznys kontroloval samotný Hashim Thaci - na orgánech odňatých od živých lidí vydělal miliony dolarů. Svědectví o tom se bez úspěchu pokusila v Haagu při procesu se Slobodanem Miloševičem uvést bývalá soudkyně okresního soudu v Prištině Danica Marinkovičová. Podle jejích slov, mise OSN v Kosovu (UNMIK) kterou tehdy vedl současný francouzský ministr zahraničí Bernard Kouchner, bránila vyšetřování případů únosů a zmizení lidí v Kosovu. ... právě funkcionáři UNMIK nedovolili "železné Carle" zahájit vyšetřování Albánců v souvislosti s mizením lidí a obchodem s lidskými orgány... Informace o vraždách Srbů a obchodu s jejich orgány měla soudkyně Ponteová, která nikdy neskrývala své negativní vztahy k Srbům, již v roce 1999.

Podívejme se tedy do nedávné historie,abychom věděli,komu naše vláda posílá naše penízky:

Kosovo - Prizren

Ze 17. na 18. března 2004

Fotografie ukazující kosovské Albánce řádící ve městě Prizren. Scény násilností, barbarství a hrůzy ukazují vypalování srbského bohosloveckého semináře sv. Cyrila a Metoděje, vypalování srbských domů a konečnou demolici srbské pravoslavné katedrály sv. Jiří.

 

Bohoslovecký seminář sv. Cyrila a Metoděje

Pravoslavná křesťanská katedrála sv. Jiří







Srbský pravoslavný seminář sv. Cyrila a Metoděje v Prizreni s pokoji profesorů a místnostmi pro studenty před vojenským konfliktem r. 1999. Po konfliktu seminář sloužil jako uprchlické místo pro některé rodiny. Našla se zde mezi troskami vypáleného semináře dvě srbská těla, 18. březen 2004.

http://pravoslavi.goodforum.net/video-k-tematum-pravoslavi-f17/film-uloupene-kosovo-t243.htm#405

Po ukončení bombardování NATO v r. 1999, vstoupila v platnost rezoluce Rady bezpečnosti (RB) OSN 1244, která deklarovala plné zachování integrity a suverenity Jugoslávie (FRJ) v souvislosti s Kosovem a žádala rozpuštění a odzbrojení UÇK, garanci bezpečného návratu všech uprchlíků, Albánců i nealbánců, zajištění bezpečnosti všech menšin na Kosmetu, kosovské soudnictví podle zákonů Jugoslávie, pokud nebylo protialbánské.

 


Nezávislá americká skupina FAIR (Fairness and Accuracy in Reporting), zaobírající se dokumentací případů cenzury a zkreslování skutečnosti v médiích, věnuje zvláštní stránku válce proti Jugoslávii a roli, kterou v ní hrají sdělovací prostředky. Stop NATO Text "mírového" diktátu (v angl.) z Rambouillet (february 23, 1999) (zvláště bod č. 8 pobouřil mnoho lidí). Bombing of Yugoslavia is illegal, immoral, unfair, and unnecessary. Federal Republic of Yugoslavia Official Web Site Válka v Jugoslávii (slovansko-anglicky) Anti NATO Kosovo.net - Do you want to know truth on Kosovo and Metohija? K O S O V O Vecernje Novosti - Agresija NATO na SR Jugoslaviju Serbia Info News - Kosovo and Metohia ALBANIAN TERRORISM IN KOSOVO AND METOHIJA FEDERAL MINISTRY FOR FOREIGN AFFAIRS WELCOME TO KOSOVO TRUTH PAGE kosovo and metohija CNN In-Depth Specials - Strike on Yugoslavia NATO Strikes Kosovo ABC News.com: A Beginner's Guide to the Balkans The truth about Kosovo NATO - Yugoslavia - News BLIC - site for support Yugoslavia (reports) Media centar Pristina

 

Autor: Michal Werdan | čtvrtek 17.7.2008 14:30 | karma článku: 24,50 | přečteno: 2237x
  • Další články autora

Michal Werdan

Minsk a Pravý sektor

13.2.2015 v 21:34 | Karma: 16,32

Michal Werdan

Americká Pandořina skříňka

10.2.2015 v 13:05 | Karma: 33,61

Michal Werdan

Sýrie - opravdové peklo na zem

12.9.2013 v 18:40 | Karma: 21,13

Michal Werdan

Násilí proti Srbům na Kosovu

4.3.2010 v 11:25 | Karma: 21,86